KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Organizacja

  1. Przedszkole funkcjonuje przez cały rok szkolny zgodnie z projektem organizacyjnym.
  2. Przerwy wakacyjne w pracy przedszkola ustalone są przez organ prowadzący zgodnie z planem urlopów na terenie Miasta Skierniewice.
  3. Przedszkole czynne jest 10,5 godz. dziennie, w godzinach od 6.30 do 17.00 w dni robocze, od poniedziałku do piątku. Dzienny czas pracy przedszkola ustalany jest przez organ prowadzący, na wniosek dyrektora przedszkola, z uwzględnieniem potrzeb środowiska, zgodnie z projektem organizacyjnym.
  4. Przedszkole jest 5- oddziałowe zlokalizowane w jednym budynku przy ulicy Szarych Szeregów 6 w Skierniewicach.
  5. Do realizacji celów statutowych przedszkole posiada:
    • 5 sal dydaktycznych
    • salę do zabaw ruchowych
    • szatnię
    • pomieszczenia kuchenne z zapleczem
    • ogród przedszkolny
  6. Każdy oddział obejmuje dzieci w zbliżonym wieku.
  7. Liczba dzieci w oddziale nie przekracza 25.
  8. Liczbę miejsc w przedszkolu określa orzeczenie organizacyjne na 125 dzieci.

Więcej informacji dotyczących organizacji pracy przedszkola zawartych jest w statucie.

Nowela do statutu

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole nr 13 w Skierniewicach
odpowiada: Marta Dańczak
data: 14-10-2015
wytworzył: Marta Dańczak
data: 14-10-2015
data: 14-10-2015
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 06-04-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 23-02-2012 - Edycja treści
  • 04-02-2011 - Edycja treści
  • 08-06-2009 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 845